Руските служби за сигурност започнаха разследване срещу Евгений Пригожин за

...
 Руските служби за сигурност започнаха разследване срещу Евгений Пригожин за
Коментари Харесай

“Операция Крепост”: Антитерористични мерки в Русия заради Пригожин

 

Руските служби за сигурност започнаха следствие против Евгений Пригожин за подстрекателство към протест, откакто шефът на ЧВК " Вагнер " упрекна Кремъл в ракетен удар над армията му - изказвания, които властта в Русия отхвърля. Ситуацията подвигна управляващите на крайник. Жителите на Ростовска област са призовани да стоят по домовете си. В Москва е оповестена терористична паника. 

В остри известия в Telegram Евгений Пригожин сподели, че " злото “ във военното управление би трябвало да бъде спряно и се зарече да „ марширува за правдивост “. Висши генерали приканиха бойците на Вагнер да се отдръпват, до момента в който съветските служби за сигурност споделиха, че Пригожин би трябвало да бъде арестуван. 

Случващото е резултат от напрежението сред Министерството на защитата на Русия и наемниците от " Вагнер " поради метода, по който се води войната. Това напрежение в този момент доближи връхната си точка по най-необикновен метод.

Пригожин не даде доказателства за обвиняванията си по отношение на Руската федерация за ударите над ЧВК " Вагнер ". Заплаши обаче, че ще разгласи " Марш за справедливостта " с 25 хиляди бойци които са " подготвени да отърват съветското военно управление от злото " - закана, която съгласно съветските управляващи значи образуване на въоържен протест. Един генерал-лейтенант разказа дейностите на началника на Вагнер като " забиване на нож в гърба на страната и президента “. От Кремъл оповестиха, че президентът Путин е бил осведомен за протичащото се и са взети нужните ограничения. 

По-късно през нощта Пригожин разгласи, че неговите войски са пресекли границата на Русия. Шефът на наемниците твърди, че е бил " добре посрещнат " и " прегръщан " от граничните управляващи, а съветските наборници, които е трябвало да ги спрат, са се отместили встрани. Според изказването на " готвача на Путин ", както е прочут Пригожин, войските му навлизат в Ростов - град в югозападна Русия, покрай украинската граница. 

Според съветските медии в град Ростов на Дон, който се намира на към 100 км източно от украинската граница, е задействан проект, прочут като " Операция Крепост “. По създание става въпрос за проект персоналният състав да бъде в " цялостна подготвеност ". Съобщава се също, че проектът е бил задействан в Москва, което ще подсигурява, че постройките на Кремъл са предпазени.

Докато точните дейности са държавна загадка, има известия, че входовете и изходите на постройката на вътрешното министерство сега са блокирани, а на някои места в Москва са ситуирани военни машини. Появиха се и изображения на камиони, ситуирани по улиците.

По-рано съветският държавен прекъсна програмата си, с цел да излъчи изключителни вести. В известието се повтарят по-ранни публични изказвания за Пригожин и " Вагнер " като се показва, че  видеото на Пригожин за хипотетичния удар е подправено и че министерството на защитата отхвърля да е атакувало Вагнер.

 

Интернетът в Русия е блокиран. Уебсайтът на Гугъл News сега не е наличен на територията на страната.

 

Междувременно Пригожин заяви, че бойците на " Вагнер " са свалили съветски хеликоптер, който е разкрил огън по граждански ескорт. Шефът на частната войска не даде детайлности за това къде се допуска, че е бил свален хеликоптерът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР